Ordföranden har ordet, 16/5 2022

Nu har vi genomfört vårens sista konferens – Äldre och alkohol. Det var stort intresse för konferensen och 235 personer anmälde sig för att delta. 15 kommuner hade anmält fem personer från samman kommun och 2 kommuner hade anmält 10 personer. Två regioner hade också anmält 5 personer. Vi uppskattar det eftersom det ökar möjligheterna för utveckling av verksamheterna efter konferensen.

Utvärderingen av konferensen blev också väldigt positiv. 97 procent sa att de hade lärt sig något nytt som de hade nytta av i jobbet och 97 procent tyckte att konferensen som helhet var bra eller mycket bra. Det uppskattar vi verkligen.

Nu håller vi på att planera höstens första konferens som vi kommer genomföra den 28 september och som kommer handla om ”Spel om pengar”. Inbjudan till den kommer ut ganska snart, förhoppningsvis den 24 maj.

Vi håller också på att planera innehållet i de fyra 1-timmes seminarierna som vi har erbjudit alla medlemmar i RFMA gratis under hösten. Ni som inte är medlemmar kommer också inbjudas att delta men ni kommer få betala 500:-/seminarium. Men ni har fortfarande möjlighet att anmäla er som medlemmar på konferens@rfma.se. Ett individuellt medlemskap kostar 200:-/år och vid sidan av gratisseminarierna kommer ni också få rabatt på Stiftelsens RFMAs konferenser, så att konferenserna bara kommer kosta 1000:-+moms. Höstens 1-timmes seminarium kommer äga rum den 25 augusti, 4 oktober, 14 november och 14 december. Inom kort kommer inbjudningar till dem med de teman vi kommer att presentera.

Vi har också beslutat att erbjuda ett organisationsmedlemskap efter förfrågan från en organisation och på det blir priset 2000:- per år och då får fyra personer delta på 1 timmes-seminarierna och fyra personer får rabatt på Stiftelsens konferenser.

Som ni säkert har sett så har vi gjort en intervju med tidigare socialminister Gabriel Wikström om Agenda 2030 – som han nu är nationell samordnare för. Vi har också lagt ut tidigare socialminister Bengt Westerbergs presentation om narkotikapolitikens utveckling och den 20 maj kommer vi spela in en intervju med statssekreteraren i Socialdepartementet om ANDTS strategin, så ni har något spännande att inom kort ta del av.

Höstens första konferens som Stiftelsen RFMA ordnar kommer alltså äga rum den 28 september och handla om Spel om pengar. Så missa inte den!

 

Gunborg Brännström

Ordföranden

Scroll to top